Begagnade bildelar får nytt liv

Nu i somras gjorde jag en resa som jag längtat efter i många år. Jag tog med mig sonen och reste till USA, närmare bestämt till Texas. Jag har planerat denna resa i mitt huvud i säkert 10 år och nu äntligen kom vi iväg. Jag måste säga att resan blev bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Min dröm har alltid varit att bila genom Texas, att få bestämma själv vart man ska stanna och hur länge.

Varierande äventyr

Direkt när vi landat hyrde vi vår bil och gav oss av mot Houston där vi besökte NASA´s Space center. Ett otroligt häftigt ställe där vi fick träffa astronauter och se rymdfarkoster. Vi åkte sedan vidare till Austin där vi bland annat var på guidad tur vid Bat Bridge där vi i solnedgången fick se alla fladdermöss i stan flyga iväg. Men det absolut häftigaste var att komma ut på landsbygden och uppleva det ”riktiga” Texas. Vi bilade från Austin mot den mexikanska gränsen och tillbringade flera dagar i nationalparken Big Bend. Vi träffade spännande människor och käkade otroligt goda burritos med bönor och ris. Vi bodde på små campingar ute i öknen och satt uppe och pratade runt elden in till småtimmarna.

En otrolig resa som jag aldrig kommer att glömma.

En galen idé

På vår resa satt vi i en ganska galen men häftig soffa på ett lunchhak. En soffa gjord av begagnade bildelar från en gammal amerikanare. Som ni vet så älskar jag gamla bilar och framför allt amerikanare. Jag kunde inte släppa tanken på att ha en sådan soffa hemma och då jag inte hittat någon att köpa få jag helt enkelt bygga en själv. Grunden till soffan är stolssäten från en gammal bil och på sidorna kaross. Jag vill ju inte ha bildelar från en Toyota från 1998 utan det ska vara en gammal Cadillac Coupe från 1950 eller 1960 talet. Jag har letat efter begagnade bildelar från just denna bilmodell i flera månader och nu äntligen hittat delarna jag behöver. Killen som säljer bildelarna bor i Karlstad så jag tänkte ta med sonen på ytterligare en bilresa, dock inte lika lång som den förra. Vi åker redan till helgen för dessa begagnade bildelar ska jag bara ha.

Jag har haft denna soffa i tankarna nu i flera månader och nu när jag äntligen har fått tag i de begagnade bildelar jag vill ha undrar jag nu istället hur jag i hela värden ska få ihop denna soffa, men det löser sig säkert. Det största problemet blir att övertala frugan att byta ut vår sköna soffa i vardagsrummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *