Hamburg och gamla diselbilar

Snart kan det bli förbud mot att köra gamla dieselbilar även här i Sverige. I Hamburg infördes körförbud för gamla dieselbilar på vissa vägsträckor. Den tyska högsta förvaltningsdomstolen bestämde tidigare att diselförbud kunde införas i stadskärnorna. Hamburg blev först ut. Just nu gäller bara förbudet på en 1600 meter lång motorsträcka i Alton-distriktet. I Tyskland har man länge försökt att förbättra luftkvaliteten, därav denna nya regel. I Sverige har man talat om att införa miljözoner och just nu är frågan mest aktuell i Stockholm. Vi får se hur det blir. Jag kan tänka mig att det framöver kommer att vara ett totalförbud mot dieselbilar och maskinerna kommer att ersättas med mer miljövänliga bilar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *