Handknutna orientaliska mattor

En handknuten matta kan vara ett riktigt konstverk. Det är många timmars arbete av personer med väldigt långa erfarenheter. Det kan ta flera år att knyta en matta.

Mattor av den här typen kan vi se världen över. Antagligen kom uppkomsten av dessa mattor från fjärran östern någonstans – men nu kan vi se dem över hela världen. Oftast när man tänker på en orientalisk handknuten matta så tänker man på en stor, röd matta med otrolig detaljrikedom.

Historiskt sett har mattor använts som ett redskap för att värma upp ett rum i en bostad. Kalla temperaturer under vinterhalvåret rådes bot på delvis genom att börja tillverka mattor.

Mattkonsten har utvecklats över tid. I takt med att tekniken och samhället har förändrats så har även tillverkningen bytt skepnad. För att tillfredsställa behovet från marknaden så har mattorna börjat tillverkas med hjälp av maskiner. Med hjälp av tekniken har även detaljrikedomen ökat, vad som förr var enkla motiv, är idag väldigt detaljrika mattor.

Mattor är idag väldigt luxuösa. Det finns väldigt dyra material och varumärken. Äkta orientmattor håller oftast hög och fin kvalitet. Tar du hand om din matta så kan de förgylla ditt hem över väldigt många år.

Det finns olika typer av orientmattor som har olika typer av mönster och material.

Pakistanska mattor

Väldigt populära kategori av mattor, vilket i sig inte är konstigt alls med sin höga kvalitet och vackra lyster. Mycket tilltalande mönster på mattorna, som ofta fungerar i både vardags- som sovrum.

Persiska mattor

Persiska mattor är oftast handknutna och tillverkas i olika provinser och städer. Det är härifrån de från sina namn. Persiska mattor är oftast tillverkade i materialet ull, vilket gör det viktigt att du behandlar och tar väl hand om din matta för att på så vis säkerställa att kvalitén bibehålls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *